Data: goudmijnen en stofwolken hoe houden we de kwaliteit goed

Data is overal, NVM makelaars en taxateurs voeren aanbod en transacties in zodat deze op funda getoond worden. Deze data, in combinatie met de data van de andere makelaars, worden weer gebruikt voor bijvoorbeeld makelaars-opdrachten of het uitwerken van taxatierapporten.

Er zitten grote verschillen tussen data die brainbay ontvangt en data die brainbay weer beschikbaar stelt. De ontvangen data wordt door brainbay verrijkt en stelt deze vollediger en verbeterd weer beschikbaar. Maar hoe werken deze datastromen nu precies? Wat gebeurt er met de ingegeven data door NVM makelaars en taxateurs? Wat is het voordeel als data correct & volledig wordt ingevoerd? In de sessie ‘Data: goudmijnen en stofwolken hoe houden we de kwaliteit goed’, laat Astrid Wassenaar zien wat er allemaal met deze data gebeurt voordat de data zichtbaar is voor NVM-leden in de brainbay applicaties of in de diverse vastgoedrapporten terugkomen.

Astrid Wassenaar is werkzaam als Product Owner Data, verantwoordelijk voor inkomende data en transformatie tot bruikbare data. Het beheer van Tiara voor Wonen en Business & A&L vallen binnen team Data. Haar achtergrond in commercieel vastgoed research en automatisering geeft een voorsprong in de transformatie en ondersteuning van haar team. Zij zijn zowel technisch als inhoudelijk met datastromen bezig is. In haar rol vertaalt zij de behoeften en wensen van NVM en aangesloten partijen naar exacte data.

Astrid Wassenaar

Astrid Wassenaar, Product Owner Data

Deel dit bericht via
Confidental Infomation