Vastgoedcijfers

Research vastgoedcijfers

Naast de focus op databeheer en innovatie is brainbay ook een onderzoeksinstituut en voorziet de markt van de meest actuele vastgoedcijfers. Deze vastgoedcijfers zijn gebaseerd op de grootste en meest volledige vastgoeddatabase van Nederland. Naast het verzorgen van vastgoedcijfers, doet brainbay ook onderzoek naar de ontwikkelingen van de vastgoedmarkt in Nederland. Een team van gespecialiseerde dataspecialisten zorgt voor de beste datakwaliteit en onze woningmarktexperts geven vervolgens duiding aan deze data.

Meest actuele vastgoedcijfers

Brainbay ontwikkelt en beheert de vastgoeddatabase van NVM en beschikt daarmee over de meest actuele vastgoedcijfers van Nederland. Deze database registreert namelijk als transactiedatum het moment dat beide partijen de koopovereenkomst hebben getekend. Andere partijen zoals Kadaster en het CBS registreren als transactiedatum het moment van passeren bij de notaris. In de database van brainbay wordt een transactie hierdoor gemiddeld 2 à 3 maanden eerder geregistreerd.

Vastgoedcijfers NVM

In opdracht van de NVM verzorgt brainbay ieder kwartaal de inhoud van de perspresentatie, waarin de woningmarktcijfers van het afgelopen kwartaal worden gepresenteerd. Deze presentatie bestaat uit de meest actuele woningmarktcijfers op landelijk en op regionaal niveau en een uitgebreide analyse van de staat van de Nederlandse koopwoningmarkt. Naast de publicatie over de verkochte bestaande koopwoningen, worden er ook cijfers gepresenteerd over de nieuwbouwmarkt.

Ook publiceert brainbay samen met NVM regelmatig rapporten over de vastgoedmarkt in Nederland. Zoals het jaarlijkse rapport Vastgoedmonitor, Stand van Zaken Commercieel Vastgoed, rapportage over de recreatiemarkt en het Agrarisch jaarbeeld.

Onderzoek vastgoedmarkt

Brainbay doet ook regelmatig op eigen initiatief of in samenwerking met universiteiten onderzoek naar de vastgoedmarkt in Nederland. De onderzoeksresultaten worden hier op deze website gepubliceerd en op onze LinkedIn pagina.

Ben je op zoek naar vastgoedcijfers?

Brainbay levert geen bulk-data maar faciliteert wel onder de juiste voorwaarden op geaggregeerd niveau in woningmarkt inzichten en vastgoedcijfers. Vul bij interesse het contactformulier in. Formuleer in jouw verzoek zo duidelijk mogelijk welke informatie je zoekt.

Confidental Infomation