Brainbay applicatie Waarderen

Brainbay applicatie Waarderen

Marktpositie zal worden vervangen door de nieuwe applicatie Waarderen. Marktpositie blijft tot 1 oktober 2022 beschikbaar.

Klik hier voor de gewenste applicatie

Voordelen Waarderen-tool

  • Verdieping op de huidige modelwaarde, zoals in de tools Inverkoopname en Aankoop
  • Meer mogelijkheden tot wijzigen woningkenmerken
  • Handmatig toevoegen elementen die effect hebben op de woningwaarde

De tool Waarderen ondersteunt taxateurs bij het nauwkeurig en gedetailleerd modelmatig waardebepalen van woningen. De look en feel is herkenbaar en in lijn met de andere brainbay tools zoals Inverkoopname en Aankoop, maar gaat net een slag dieper in modelmatig waarderen. Zo kunnen ook kenmerken als aantal kamers, ligging, oriëntatie tuin, aanwezigheid van garage en erfpacht gewijzigd worden en wordt een nieuwe modelwaarde berekend. Alle door de taxateur gewijzigde kenmerken worden opgeslagen.

In Waarderen zoek je op het gewenste adres en de tool zet de relevante gegevens alvast voor je klaar. Bijvoorbeeld alle stamkaartgegevens inclusief metrages en een woningkwaliteitscore. Ook toont de tool voorgeselecteerde referenties. Woningkenmerken kunnen handmatig gewijzigd worden met direct impact op de berekende modelwaarde. Referenties kun je ook naar behoefte aanpassen. De modelwaarde met nauwkeurigheidsindicator kun je gebruiken als input voor jouw waardebepaling.

Confidental Infomation