Vastgoed-data

vastgoeddata, vastgoeddatabase

Brainbay ontwikkelt en beheert de vastgoeddata van NVM (Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen). Deze data wordt verder verrijkt en dat maakt brainbay beheerder van de grootste en meest volledige vastgoed­database van Nederland.

Data is een belangrijke asset voor de NVM, maar het is alleen wat waard als je informatie uit die data kunt halen. Anders blijven het losse gegevens en nulletjes en eentjes. Met al deze vastgoeddata ontwikkelen we nieuwe inzichten, producten en diensten voor NVM-makelaars. Zo lopen NVM-makelaars voorop en kunnen ze hun klanten beter helpen.

Onder de juiste voorwaarden kunnen externe partijen aansluiten op de database om nieuwe producten exclusief voor NVM-leden te ontwikkelen.

MIDAS en Tiara

Makelaars verzamelen al jaren data die wordt opgeslagen in de grootste en meest actuele vastgoeddatabase van Nederland: MIDAS. MIDAS wordt gevoed door het centrale uitwisselingssysteem van objectgegevens: Tiara. De Tiara Distributie Module (TDM) levert de input voor funda, is daarnaast gekoppeld aan alle gecertificeerde kantoorautomatiseerders en aan diverse webbeheerders, daardoor verwerkt de database ongeveer 1.000.000 calls per dag. Brainbay beheert zowel uitwisselingssysteem Tiara als de vastgoeddatabase MIDAS.

Verrijking van vastgoeddata

De rijke vastgoeddata die makelaars aanvoeren via Tiara wordt door brainbay nog verder verrijkt met data uit publiekelijk beschikbare bronnen (o.a. CBS) en data omtrent consumentensegmentatie. Daarnaast loopt brainbay voorop in het gebruik van kunstmatige intelligentie. Zo worden variabelen toegevoegd die door middel van beeldherkenning van actuele woningfoto’s gegenereerd worden. Tevens worden er met een tekst mining algoritme variabelen uit de aanbiedingsteksten van de woningen “gewonnen”. Dit zorgt voor een ontzettend hoog detailniveau in de vastgoeddata. Er is een enorme verscheidenheid in zoekmogelijkheden en aanbod in specifieke informatie beschikbaar. Brainbay heeft een team van gespecialiseerde dataspecialisten én woningmarktexperts in huis al deze technieken en data in te zetten bij de ontwikkeling van nieuwe inzichten, producten en diensten.

Confidental Infomation