Brainbay Woningwaarde-module nu beschikbaar binnen de 3D module van Verbeterjehuis.nl

De gebruiker van de 3D-module op Verbeterjehuis.nl wordt door de toevoeging van de woningwaarde-module van brainbay straks nog beter geholpen.

Verder lezen
Duurzaamheid
  • Brainbay doet al 3 jaar onderzoek naar de meerwaarde van verduurzaming. Dit effect wordt steeds groter
  • Naast onderzoek op het gebied van duurzaamheid is brainbay recent een samenwerking gestart met RVO, BZK, en Smart Twin. Doel om woningeigenaren meer inzicht te geven in de effecten van een beter energielabel op de waarde van een woning.
  • Met de Brainbay woningwaarde-module krijgen woningeigenaren op verbeterjehuis.nl niet alleen inzicht in de besparingen, maar ook van de waardevermeerdering na het nemen van verduurzamingsmaatregelen.

Voor woningeigenaren die willen verduurzamen is het platform Verbeterjehuis.nl ontwikkeld. Het platform ondersteunt de eigenaar in het kiezen en uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen en geeft daarbij inzicht in de bijbehorende kosten en energiebesparing. Omdat verduurzamingsmaatregelen leiden tot lagere gebruikerskosten van de woning en hoger wooncomfort. Kopers blijken bereid om een zogenaamde groene premie te betalen. Brainbay heeft het inzicht in deze groene premies toegevoegd aan verbeterjehuis.nl.

“Met de woningwaarde-module kunnen we woningeigenaren op Verbeterjehuis.nl niet alleen inzicht geven in de besparingen, maar ook een indicatie geven van de waardevermeerdering na het nemen van verduurzamingsmaatregelen”, aldus Mies Verkuijlen, projectleider RVO.

Hoe werkt de woningwaarde-module?

Voor de module maakt brainbay gebruik van twee verschillende databronnen. Allereerst de eigen Tiara database, waarin alle NVM-transacties en onderliggende woningkenmerken worden opgeslagen. Deze vastgoeddata worden vervolgens gekoppeld aan de dataset van RVO die informatie geeft over de energielabels.
Het model is gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Het neemt de belangrijkste eigenschappen van een huis mee die bijdragen aan de uiteindelijke transactieprijs: locatie, moment van verkoop, woon- en kadastrale oppervlakte, bouwjaar, woningtype, onderhoudsstatus en energielabel. De effecten van het energielabel worden daarbij gemeten om de meerwaarde aan te tonen. De methodiek is inmiddels met succes academisch gevalideerd.

Smart Twin

Figuur 1: woningwaarde-module binnen Verbeterjehuis.nl

Aart Wijnen, algemeen directeur van De Twee Snoeken, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de 3D-module op Verbeterjehuis.nl vertelt over de toepassing: “De gebruiker van de 3D-module wordt door de toevoeging van de woningwaarde-module van brainbay straks nog beter geholpen. Hij krijgt dan direct te zien wat de absolute en procentuele woningwaardestijging van zijn woning kan zijn na het doorvoeren van een verbeterpakket. Zo krijgt hij in één overzicht een nog completer plaatje voorgeschoteld en kan hij nog betere afwegingen maken,” aldus Aart.

Wat zijn de kansen voor brainbay en NVM?

Brainbay is de samenwerking met RVO in 2022 aangegaan. David Mintjes, verantwoordelijk voor New Business bij brainbay, geeft zijn visie hierop: “De voordelen van verduurzaming worden steeds beter inzichtelijk. Dergelijke berekeningen zijn inmiddels geïntegreerd in diverse tools voor NVM-leden. We zien dat veel NVM-leden steeds meer meedenken met kopers en verkopers over duurzaamheid. Daarbij gebruiken zij deze informatie voor in hun persoonlijk advies. Nu is het zaak deze boodschap zo breed mogelijk te communiceren om zo de verduurzaming van woningen te versnellen. Het platform Verbeterjehuis.nl spreekt een enorm grote doelgroep aan, niet alleen kopers en verkopers, maar álle woningeigenaren die aan de slag willen gaan.”

Voor meer informatie kunt u bellen met brainbay op 0303-8504500 of mailen naar support@brainbay.nl.

 

Deel dit bericht via
Confidental Infomation