Nieuws

Windmolens, Agrarisch gebied

Nieuw rapport ‘Vastgoedmarkt in beeld Agrarisch & Landelijk, 2022 in feiten en cijfers’

In het rapport “Vastgoedmarkt in beeld Agrarisch en Landelijk, 2022 in feiten en cijfers” samengesteld door brainbay in opdracht van de NVM-vakgroep Agrarisch & Landelijk, blijkt dat het aantal onroerendgoedtransacties in de agrarische sector in 2022 sterk gedaald is. Lees hier verder.

Verder lezen
verduurzamen woning

Meerwaarde beter energielabel neemt verder toe

Het loont voor woningeigenaren steeds meer om te verduurzamen. De meerwaarde van een beter energielabel neemt steeds sneller toe. De stap van een oud naar een nieuw label levert al snel een aantal procentpunten stijging van de woningwaarde op en…

Te koop

Waarom blijven de vraagprijzen nog steeds stijgen?

Uit de onlangs door de NVM en brainbay gepresenteerde kwartaalcijfers blijkt dat de verkoopprijzen van woningen met 3,7% zijn gedaald in het vierde kwartaal van 2022. Opvallend genoeg is de gemiddelde vraagprijs nog wel toegenomen, namelijk met 1,0%. Dit onlogische…

Energielabel woning

Duurzame woningen presteren beter door energiecrisis in veranderende woningmarkt

Makelaars merken dat door de oorlog en de energiecrisis het energielabel van een woning steeds belangrijker wordt, en dat er meer vraag is naar energiezuinige huizen. Brainbay zocht het voor u uit.

Prijsdaling

Woningprijzen omlaag, waar komt de prijsdaling vandaan?

Op het eerste gezicht is dit een flinke prijscorrectie. Als we inzoomen, zien we echter een aantal verschillende verklaringen die niet allemaal per se met een verslechterd marktsentiment te maken hebben.

Confidental Infomation