Nieuws

Recreatiewoningmarkt in rustiger vaarwater

Het aantal verkochte recreatiewoningen in Nederland is in 2023 flink gedaald. Er werden ruim een derde minder recreatiewoningen verkocht dan in 2022 en het laagste aantal in zeven jaar. Er is dan ook minder belangstelling in de markt, consumenten zijn wat voorzichtiger geworden. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport dat brainbay heeft geschreven in opdracht van de NVM.

Verder lezen
Groei

CBS-huizenprijzen te voorspellen met de Brainbay Woningwaarde-index

De officiĆ«le CBS-prijsontwikkeling is te voorspellen met de cijfers van brainbay/NVM. Dat stelt dr. Dorinth van Dijk van De Nederlandsche Bank in zijn onderzoeksartikel in het blad Real Estate Research Quarterly. Voor macro-economische ramers biedt dit een beter startpunt voor…

Onderzoek Koningsdag

Waarom je beter in de Koninginnestraat dan Koningstraat kunt wonen

De locatie is een van de belangrijkste factoren in de waarde van een woning. Maar speelt de straatnaam hierin ook een rol? Zijn woningen in de Willem-Alexanderstraat meer waard dan in de Beatrixlaan? En naar welke prinses zijn de duurste…

Applicatie Prijsontwikkeling

Woningprijzen overtreffen toppunt uit 2022

De gemiddelde waarde van koopwoningen in Nederland is hoger dan ooit. De stijging van de woningwaarde komt door de krapte op de markt, gewenning aan de huidige rente en de verbeterde betaalbaarheid door de gestegen lonen.

energielabel

Woningen met groenste energielabels zijn het meeste waard

Brainbay deed onderzoek naar het effect van energielabels op de woningmarkt, dit in samenwerking met de NVM als onderdeel van de marktcijfers 1e kwartaal 2024.

Confidental Infomation