‘Makelaar aan het woord’ – Denice van Zijp over de Brainbay Aankoop-tool

Afgelopen jaar heeft brainbay twee nieuwe applicaties voor de NVM-makelaars ontwikkeld, de Inverkoopname- en de Aankoop-tool. Lees hier de ervaringen van NVM makelaar Denice van Zijp.

Verder lezen
Aankoop-tool

Afgelopen jaar heeft brainbay twee nieuwe applicaties voor de NVM-makelaars ontwikkeld, de Inverkoopname- en de Aankoop-tool. En ja, hier zijn wij trots op. De Inverkoopname-tool wordt door makelaars, verspreid over heel Nederland, inmiddels wekelijks 3000 keer gebruikt en de Aankoop-tool gemiddeld 600 keer. Omdat wij vraaggericht tools ontwikkelen zijn wij altijd nieuwsgierig naar wat de gebruikers ervan vinden. Daarom hebben wij de afgelopen weken een aantal NVM leden geïnterviewd over de gebruiksvriendelijkheid en de functionaliteiten in deze applicaties: wat is handig en wat werkt goed? En wat kunnen we verbeteren aan de tools?

Denice van ZijpDenice van Zijp werkt sinds 2015 bij Kuijs Reinder Kakes en is daar makelaar/taxateur.  Zij richt zich voornamelijk op het aan- en verkopen van bestaande bouw. Denice geeft aan dat de aankoopmarkt er niet makkelijker op geworden is met de huidige woningkrapte. Particulieren beseffen dat ook, zij schakelen steeds vaker een aankoopmakelaar in. Vooral starters vinden het heel moeilijk om een passende woning te vinden en een aankoopmakelaar kan hen dan zeker helpen.

“Wanneer het aankomt op de aankoop van een woning bepaal ik mijn strategie aan de hand van 2 dingen; ten eerste hoe graag de klant de woning wil hebben en ten tweede de verkoopstrategie. Soms doen we snel een goed bod met een deadline, maar als er een inschrijving van toepassing is kan dat natuurlijk niet. Vergelijkbare referentiepanden haal ik met name uit de uitwisseling met Realworks. Ik vind het fijn dat de Aankoop-tool ook referentiepanden toont, in 9 van de 10 gevallen zijn deze zeker vergelijkbaar. Voor de wat uniekere woningen zoek ik nog wel zelf in Realworks. Ook vind ik het leuk dat de tool vergelijkbaar aanbod toont, het komt wel eens voor dat ik de klant een andere geschikte woning kan laten zien, waar ze zelf nog niet aan gedacht hadden.

Sneller inzage in waarde woning

Door de Brainbay Aankoop-tool kunnen wij nu sneller zien wat een woning ‘ongeveer’ waard is, wat goede referenties zijn en wat het vergelijkbare aanbod is. Het scheelt een hoop tijd omdat we niet meer handmatig hiernaar hoeven te zoeken. Tevens bezit de Aankoop-tool de mogelijkheid om al deze informatie te exporteren naar een rapport, hierin is de modelmatige waardebepaling opgenomen en kun je zelf bepalen welke onderdelen je wilt weglaten of juist wilt toevoegen.

Ik ben tevreden met de uitdraai. Het uiteindelijke rapport heeft een mooiere lay-out die wij direct naar de klant kunnen sturen. Het toevoegen van ons logo en bedrijfsgegevens mis ik nog wel, dat zou een waardevolle toevoeging zijn”.

Waardevolle informatie

“Feedback van NVM-leden zoals Denice is voor brainbay zeer waardevol voor de (door)ontwikkeling van onze tools. We horen van makelaars dat we op de goede weg zijn met tools als Inverkoopname en Aankoop, en uiteraard zitten wij niet stil. De eerstvolgende grote verbetering die we gaan doorvoeren, is het mogelijk maken om woningen die nog niet in de uitwisseling staan te kunnen analyseren op basis van woningkenmerken uit de BAG. Dit op verzoek van veel NVM-leden.” Aldus Matthijs Hofman, Product Owner bij brainbay.

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar wat de Aankoop-tool voor u kan betekenen, neem dan een kijkje op de vernieuwde NVM ledenportaal door op deze link te klikken.

Wanneer u vragen heeft kunt u contact opnemen met brainbay op info@brainbay.nl of per telefoon op 030-8504500.


Deel dit bericht via
Confidental Infomation