‘Makelaar aan het woord’ – Saskia Vreeman over de Brainbay Inverkoopname-tool

Afgelopen jaar heeft brainbay twee nieuwe applicaties voor de NVM-makelaars ontwikkeld, de Inverkoopname- en de Aankoop-tool. Lees hier de ervaringen van NVM makelaar Saskia Vreeman

Verder lezen
Inverkoopname-tool

Afgelopen jaar heeft brainbay twee nieuwe applicaties voor de NVM-makelaars ontwikkeld, de Inverkoopname- en de Aankoop-tool. Wij ontwikkelen vraaggericht tools, en horen dus graag wat gebruikers ervan vinden. Vorige week lieten wij Denice van Zijp aan het woord over de Aankoop-tool. Deze week hebben wij Saskia Vreeman van Makelaar4You een aantal vragen gesteld over de brainbay Inverkoopname-tool. Hoe ervaart zij de gebruiksvriendelijkheid en de functionaliteiten in deze applicaties: wat is handig en wat werkt goed? En wat kunnen we verbeteren aan de tools?

Saskia Vreeman van Makelaar4YouSaskia van Saskia Vreeman Makelaar4You in Borne viert dit jaar haar 25 jarig makelaarsjubileum. Zij is Register Makelaar en Taxateur en actief in de regio Twente. Zij richt zich op aankoop, taxaties en verkoopbemiddeling, met de missie een klankbord te willen zijn voor haar relaties bij één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Door als makelaar pro actief bezig te zijn met je relaties, verbindingen te leggen tussen vragers en aanbieders en je kennis te delen en goed te presenteren krijg je evenwel dynamiek in deze krappe huizenmarkt.

Voorbereiding verkoopgesprek

Brainbay heeft Saskia gevraagd naar haar ervaringen met het werken met de brainbay Inverkoopname-tool. Wat zijn de voordelen en waar zouden wij zaken kunnen verbeteren. Saskia geeft aan: “Voornamelijk haal ik de informatie voor een verkoopgesprek uit de NVM database en het uitwisselingssysteem Tiara, de applicaties van Brainbay en de Inverkoopname-tool. Maar ik gebruik ook de Kwartaalcijfers per Gemeente, Nieuwbouwadvies Pro (voor bestaande bouw) om mijn offerte te voorzien van beeldmateriaal (grafieken),  Kadata woningtransacties en natuurlijk mijn eigen archief

Ik vind de Inverkoopname-tool snel en betrouwbaar en deze voorziet mij van de meeste recente transacties. Een goede tool om overzicht te krijgen van diverse informatie, die je eerder uit verschillende bronnen moest halen. Soms kom je referenties tegen, die je zelf nog niet had bedacht als vergelijking. Ook vind ik het een voordeel dat je aan ‘de knoppen kunt draaien’ voor wat betreft vergelijkingsmateriaal. Dan wijzigt de marktwaarde op basis van referenties en matcht deze vervolgens beter met mijn eigen inschatting.

De weergave in de vorm van een export is een mooi rapport, dat je aan je klant kunt geven als onderbouwing van je advies. Elke NVM-makelaar heeft nu wel dezelfde rapportage tot zijn beschikking, waarmee je dus niet direct onderscheid maakt. Het personaliseren van de export per kantoor met bijvoorbeeld extra teksten/logo’s en achtergrondkleuren zou een waardevolle verbetering zijn. Zo kan de export ook direct als offerte dienen.”

Waardevolle informatie

“Feedback van NVM-leden zoals Saskia is voor Brainbay zeer waardevol voor de (door)ontwikkeling van onze tools. We horen van makelaars dat we op de goede weg zijn met tools als Inverkoopname en Aankoop, en uiteraard zitten wij niet stil. De eerstvolgende grote verbetering die we gaan doorvoeren, is het mogelijk maken om woningen die nog niet in de uitwisseling staan te kunnen analyseren op basis van woningkenmerken uit de BAG. Dit op verzoek van veel NVM-leden.” Aldus Matthijs Hofman, Product Owner bij brainbay.

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar wat de Inverkoopname-tool voor u kan betekenen, neem dan een kijkje op de vernieuwde NVM ledenportaal door op deze link te klikken.

Wanneer u vragen heeft kunt u contact opnemen met brainbay op info@brainbay.nl of per telefoon op 030-8504500.


Deel dit bericht via
Confidental Infomation