‘Makelaar aan het woord’ – Wout Meulenbelt over de Brainbay Inverkoopname-tool

Alweer de laatste in de reeks 'Makelaar aan het woord', deze week Wout Meulenbelt van Makelaardij Evers in Nieuwegein over Inverkoopname.

Verder lezen
Inverkoopname-tool

Afgelopen jaar heeft brainbay twee nieuwe applicaties voor de NVM-makelaars ontwikkeld, de Inverkoopname- en de Aankoop-tool. Wij ontwikkelen vraaggericht tools, en horen dus graag wat gebruikers ervan vinden. Denice van Zijp van Kuijs Reinder Kakes en Saskia Vreeman Makelaar4you gingen Wout Meulenbelt reeds voor. Deze week in ‘Makelaar aan het woord’ hebben wij Wout een aantal vragen gesteld over de brainbay Inverkoopname-tool. Hoe ervaart hij de gebruiksvriendelijkheid en de functionaliteiten in deze applicaties: wat is handig en wat werkt goed? En wat kunnen we verbeteren aan de tools?

Wout Meulenbelt

Wout Meulenbelt van Makelaardij Evers te Nieuwegein werd 25 jaar geleden in de rechtbank van Utrecht beëdigd als makelaar/taxateur. Sinds 1996 heeft hij het kantoor in de wijk Zuilenstein te Nieuwegein overgenomen. Na 25 jaar vindt hij zijn werk nog steeds ontzettend leuk. “Makelaar zijn is en blijft een zeer dynamisch en inspirerend vak. Elke dag is anders. Iedere klant is uniek door hun eigen verhaal en wensen.” Aldus Wout.

Voorbereiding verkoopgesprek

Hoe bereidt u zich voor op een verkoopgesprek? “Mijn ervaring door verkoop, aankoop en taxaties, zijn mijn uitgangspunt. Deze vul ik aan met de informatie van brainbay als back-up. Op basis van mijn ervaring maak ik eerst zelf een inschatting van de woningwaarde en de beste verkoopstrategie. Daarna doe ik een check bij Inverkoopname-tool of deze mijn ervaring ondersteunt.

De tool verschaft nog meer inzicht in de markt. Je kunt nu voor- in plaats van achteruitkijkend werken zoals bij een taxatie. Een referentieobject bij een taxatie wordt pas als referentie gezien als de woning verkocht is gemeld, de periode vanaf aanmelding tot afmelden duurt in de huidige markt ca. 2,5 maand. In die periode is de waardering (alweer) in de huidige woningmarkt een aantal procenten gestegen. Als ik nu een woning in verkoop neem en deze invoer rekent Brainbay die gerealiseerde verkopen om naar de huidige tijd, dit geeft een veel beter inzicht in de te adviseren vraagprijs/opbrengst dan een taxatie dat doet.”

Waardevolle informatie

“De manier waarop Wout de tools gebruikt is precies hoe wij het bedoeld hebben in de ontwikkeling: de inzichten uit Inverkoopname zijn een aanvulling op de kennis en expertise van de makelaar/taxateur. Later in oktober zullen we een grote update van Inverkoopname lanceren, waarna het mogelijk is om ook woningen te analyseren die nog niet in de uitwisseling staan.” Aldus Matthijs Hofman, Product Owner bij brainbay.

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar wat de Inverkoopname-tool voor u kan betekenen, neem dan een kijkje op de vernieuwde NVM ledenportaal door op deze link te klikken.

Wanneer u vragen heeft kunt u contact opnemen met brainbay op info@brainbay.nl of per telefoon op 030-8504500.


Deel dit bericht via
Confidental Infomation