Publicatie ‘Vastgoedmarkt in Beeld 2019’

‘Vastgoedmarkt in Beeld 2019’ brengt in één publicatie de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar van de woningmarkt, de commerciële vastgoedmarkt en de agrarische markt samen aan de hand van mooie infographics. Brainbay heeft voor deze uitgave als dochteronderneming van de NVM de belangrijkste ontwikkelingen op de vastgoedmarkt in kaart gebracht.

Verder lezen
Publicatie Vastgoed in Beeld

Highlights publicatie ‘Vastgoedmarkt in Beeld’

  • De woningmarkt 2019 kenmerkt zich door een toenemende krapte in het aanbod van woningen waardoor de woningprijzen weer flink zijn gestegen. Ook het aandeel van transacties in het betaalbare middenhuursegment is hard gedaald. Zo wordt het voor starters steeds moeilijker om zonder eigen geld een plek op de woningmarkt te vinden.
  • Op de commerciële markt is de krapte vooral in de grote steden toegenomen. Met de verduurzaming van het kantorenaanbod gaat het langzaam beter. De nieuwbouw van grootschalige distributiecentra in Nederland gaat onverminderd door. Maar ook staat er een steeds groter deel van het winkelvastgoed structureel leeg.
  • De agrarische vastgoedmarkt merkte de gevolgen van de stikstofproblematiek. Vooral in de tweede helft van het jaar zijn er veel minder veehouderijen verkocht en te koop gezet. Maar het liet afgelopen jaar ook nieuwe kansen zien, waaronder de herbestemming van agrarische grond. Makelaars hebben daarmee een cruciale adviserende taak om mede invulling aan de herbestemming van grond en gebouwen te geven.

Ook laat de publicatie ‘Vastgoedmarkt in Beeld 2019’ zien dat het welvaart technisch met een groei van 1,7% het in Nederland goed ging in 2019. De sterkste groei lijkt daarmee achter ons te liggen. In 2019 kwamen er 153 duizend banen bij met als gevolg dat eind december er bijna 300 duizend vacatures openstonden. De werkloosheid is met 3,4% eind 2019 historisch laag. Het consumenten-­ en producentenvertrouwen daalde in het begin van 2019, maar stabiliseerde rondom het evenwichtsniveau in de tweede helft van 2019.

Klik hier om de gehele publicatie ‘Vastgoedmarkt in Beeld 2019’ te lezen.

Or here for the English version ‘Dutch property market in focus 2019’.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt en onze producten? Volg ons dan op LinkedIn:

Deel dit bericht via
Confidental Infomation