Stijging huurtransacties in gestoffeerde en gemeubileerde woningen.

Ieder kwartaal presenteert NVM met VGM NL de huurmarktcijfers. Deze worden in samenwerking met brainbay samengesteld.

Verder lezen
huurwoning gemeubilleerd

Vorige week presenteerde de NVM en VGM NL de laatste huurmarktcijfers vrije sector woningen. Brainbay heeft wederom hiervoor de cijfers mogen aanleveren. Naast de reguliere cijfers en analyses deden wij ook onderzoek naar de toename van de vraag naar gestoffeerde en gemeubileerde woningen en daarmee dus ook de vierkante meterprijs.

Nu we beter raken ingespeeld op de corona-situatie lijkt het dat expats weer toetreden op de huurwoningmarkt. De prijzen van verhuurde woningen in het gestoffeerde deel van de markt stijgen in het 3e kwartaal met 6,5% naar € 18,44 euro per meter. In het gemeubileerde segment stijgen de prijzen met 3,4% op jaarbasis naar € 21,31 euro per meter. De gemiddelde prijsstijging van een kale huurwoning steeg op jaarbasis met 6,9%. Bij een kale woning ontbreken vloerbedekking of laminaat en vaak ook gordijnen.

Gemeentelijke ontwikkelingen

In het gestoffeerde deel stegen in alle gemeenten de prijzen met 1% tot 4%, behalve in Delft waar een daling gemeten wordt van maar liefst 8%. In het gemeubileerde is het beeld wisselend, met flink stijgende prijzen in Amstelveen (+7%), tot dalingen in Den Haag (-1%) en Delft (-2%).

Huurmarktcijfers Q3 2021

Stijging huurtransacties

Het aantal verhuurde woningen in het gestoffeerde en meubileerde segment blijft maar doorstijgen. Er werden vergeleken met een jaar eerder 10% meer gestoffeerde woningen verhuurd, ruim 1.750, en 7% meer gemeubileerde woningen, bijna 1.000. Net als voor de prijzen geldt dat in beide segmenten dergelijke niveaus niet eerder zijn geconstateerd sinds de start van de metingen in 2014.

Huurmarktcijfers Q3

In juli heeft brainbay eerder onderzoek gedaan naar Internationals op de woningmarkt dit in vergelijking met andere huurders. Lees hier het artikel.

Voor het gehele rapport kunt u op de deze link klikken. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met brainbay op info@brainbay.nl of per telefoon 030-8504500.

Volg ons op LinkedIn voor de laatste vastgoedmarkt informatie.


 

Deel dit bericht via
Confidental Infomation