Woningwaarde-index stijgt weer voor het eerst na reeks van dalingen!

Brainbay voorziet vastgoedmarkt van update op de waarde-index voor de Nederlandse koopwoningvoorraad

Verder lezen
Woningwaarde-index

In april van dit jaar lanceerde brainbay haar nieuwe Woningwaarde-Index. Gisteren hebben verschillende vastgoed professionals het nieuwe rapport ontvangen van de geüpdatet index naar aanleiding van de ontwikkelingen van Q3.

De Brainbay Woningwaarde-index wordt gemaakt aan de hand van ons Automated Valuation Model (AVM). Dit model kan met behulp van object- en externe kenmerken en transactieprijzen een waarde voorspellen voor elke woning. Hierbij worden kenmerken meegenomen als oppervlakte, staat van onderhoud, woningtype, bouwjaar en locatie. Deze transactieprijs voorspelling wordt elk kwartaal uitgevoerd voor de gehele woningvoorraad in Nederland vanaf het jaar 1998 tot nu. De uitkomsten worden vervolgens geïndexeerd met als basisjaar 2015.

De Index laat zien dat er een stijging plaatsvindt van 0,2% in het derde kwartaal van 2023 ten opzichte van een kwartaal eerder. Een stijging die voor het eerst weer wordt gemeten sinds het tweede kwartaal van 2022. De stijging heeft te maken met het feit dat de krapte op de woningmarkt weer toeneemt door slinkend woningaanbod.

De achterliggende gegevens ontvangen én automatisch vrijblijvend op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen van de Brainbay Woningwaarde-index? Meld je dan aan en ontvang ieder kwartaal de laatste update in de mail. Aanmelden kan via support@brainbay.nl.

Check voor meer informatie over deze waarde-index op onze website.

Deel dit bericht via
Confidental Infomation