Wat betekent een gasloze woning voor de prijs van een nieuwbouwhuis?

Nieuwbouw met een traditionele cv-ketel is bijna niet meer te vinden. Ruim 80% van alle nieuwbouwwoningen die nu te koop worden gezet zijn gasloos. Dit is het resultaat van het verbod op een gasaansluiting voor nieuwbouw die per 1 juli 2018 is ingegaan. Maar wat betekent een gasloze woning voor de prijs van een nieuwbouwhuis?

Verder lezen
woning met warmtepomp

Brainbay heeft berekend dat een gasloze woning met warmtepomp voor gemiddeld 20 tot 30 euro duizend euro meer te koop wordt gezet. Dit is in vergelijking met soortgelijke nieuwbouwwoningen op een zelfde soort locatie, maar met een traditionele cv-ketel.

Het is duidelijk te zien dat met name de warmtepomp een prijsopdrijvend effect heeft. Voor een gasloze nieuwbouwwoning met blok- en stadsverwarming ligt de prijs gemiddeld 5 tot 10 duizend euro hoger dan een vergelijkbare nieuwbouwwoning met een cv-ketel.

Voor een gasloze nieuwbouwwoning met warmtepomp betaalt u nu dus een stuk meer. Een veelgestelde vraag is of dit nu een extra kostenpost is, of een slimme investering die later terugverdiend wordt. Wij verwachten dat een nieuwbouwwoning met warmtepomp dat in de toekomst als bestaande bouw-woning wordt verkocht, later meer waard zal zijn. Dit vinden we bij brainbay een zeer interessant onderwerp om onderzoek naar te blijven doen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt en onze producten? Volg ons dan op LinkedIn:

Deel dit bericht via
Confidental Infomation