• Ik ben vergeten een aankoopmakelaar toe te voegen

  Een ontbrekende aankoopmakelaar kunnen wij bij een transactie toevoegen. Graag ontvangen wij van de verkopende makelaar een e-mail met daarin de volgende informatie: adres object, naam kantoor verkoopmakelaar, naam kantoor aankoopmakelaar.

 • Wat betekent “binnenkort in verkoop”?

  Een aanmelding “binnenkort in verkoop” is een functie in Realworks. Het object staat dan nog niet in de uitwisseling en mag dus ook nog niet op social media gedeeld worden.

 • Ik heb een object met verkeerde informatie afgemeld

  Wij kunnen transactiegegevens corrigeren. Stuur een e-mail met daarin het adres van het object en de informatie die gecorrigeerd moet worden.

 • Waar kan ik databasevervuiling melden?

  Komt u als makelaar of taxateur een mogelijke fout tegen in de gegevens van een object, probeer dan eerst de betreffende makelaar of taxateur zelf te benaderen.

  Doet u dit liever niet of leidt dit niet tot het gewenste effect, dan kunt u via het meldpunt voor datakwaliteit van de NVM een melding doen. Hoe meer gegevens u invult, des te beter en sneller we dit kunnen oppakken.

 • Ik wil een object intrekken

  Wij kunnen geen individuele objecten intrekken, alleen álle objecten van een vestiging. Deze actie is definitief en kan niet ongedaan gemaakt worden. Wij ontvangen graag een e-mail met daarin de naam van het makelaarskantoor, de vestigingsnummer en reden van intrekking.

 • Wat is statistisch aanmelden?

  Feitelijk gezien is een statistische aanmelding een aan- en afmelding in één. Hierbij meld je een object via het KA-pakket aan en direct weer af. Dit kun je doen door bij de objectaanmelding te kiezen voor één van onderstaande velden: Direct verkocht, Direct verhuurd, Aankoop van derde of Huur van derde.

 • Hoe meld ik een veilingobject aan?

  Wanneer je een veilingobject wilt aanmelden, kies je bij ‘Aanmelding’ voor ‘Veiling(/Verkoop bij inschrijving)’. Het is daarnaast zeer wenselijk om ook ‘Soort veiling’ en ‘Veilingtype’ in te voeren.

 • Wanneer is een woning verkocht onder voorbehoud?

  Zodra de koopovereenkomst is getekend en (indien van toepassing) de bedenktijd van de koper is verstreken dien je de woning af te melden als ‘verkocht onder voorbehoud’.

 • Waarom moet ik koperinformatie invoeren?

  Bij elke woningverkoop registreert de verkopende NVM-makelaar de adresgegevens van het achtergelaten huis van de koper. Dankzij deze invoer van deze koperinformatie heeft brainbay samen met de NVM een indrukwekkende database aan verhuizingen kunnen opbouwen. De data wordt gebruikt voor analyses ter behoeve van de autoriteit van de NVM, daarnaast kunnen NVM-leden zelf ook gebruik maken van de verrijkte koperinformatie in de Midas-applicatie Wonen Verhuisbewegingen. Inmiddels wordt circa 80% van de koperinformatie correct ingevuld. De resterende 20% ‘ruis’ wordt verwijderd, waardoor de database weliswaar niet volledig is maar wel betrouwbaar voor analyses.

Confidental Infomation