• Wat zijn brainbay applicaties?

  Brainbay applicaties zijn gebruiksvriendelijke datatools die de data op een eenvoudige manier toegankelijk maken. Op deze pagina lees je hier meer over.  

 • Wie heeft toegang tot de brainbay applicaties?

  NVM-leden kunnen gebruikmaken van onze brainbay applicaties.

 • Kan ik ook buiten het NVM-ledenportaal bij de rapporten komen?

  Als NVM-lid kun je alle applicaties benaderen via https://data.brainbay.nl.

 • Welke data kunnen jullie leveren?

  Een datalevering helpt u bij het maken van analyses, verkrijgen van inzichten en om conclusies feitelijk te onderbouwen. Wij leveren vastgoedinformatie op geaggregeerd niveau. Dit betekent dat de data niet herleidbaar zijn naar individuele objecten.

 • Leveren jullie ook data aan studenten?

  Als brainbay hebben we een maatschappelijke verantwoordelijkheid om niet-commercieel onderzoek naar de vastgoedmarkt verder te helpen door toegang tot onze unieke database. Gezien de grote vraag hiernaar van studenten, kunnen we hierbij echter helaas niet aan elk verzoek voldoen. Wij hebben afspraken met verschillende universiteiten (Vrije Universiteit, UvA, Universiteit Utrecht, Erasmus Universiteit) over de afhandeling van dataverzoeken voor afstudeeronderzoek. In uitzonderlijke gevallen verstrekken wij ook data aan een student van een andere universiteit. Voor het gebruik van data levert student zijn onderzoeksopzet aan, die door brainbay beoordeeld wordt en ondertekent een student een overeenkomst met voorwaarden waaronder de data verstrekt worden. Wij hanteren als basisregel dat een student zijn onderzoek doet op een set van maximaal 10 jaar voor één provincie (of een vergelijkbare set).

 • Ik heb een vraag over de werking van een applicatie

  Bijna iedere applicatie heeft een pagina met uitleg. Heeft u meer informatie nodig? Stuur een e-mail en wij laten u aan de hand van screenshots zien hoe u verder komt. U kunt ook bellen via (030) 850 45 00.

 • Wanneer worden de volgende kwartaalcijfers gepresenteerd?

  Elk kwartaal presenteert de NVM de kwartaalcijfers Wonen. Dit is doorgaans de tweede donderdag in het nieuwe kwartaal. De presentatie vindt plaats vanuit het Hilton in Amsterdam.

Confidental Infomation