‘Makelaar aan het woord’ – Luc Beumer over de Brainbay Business Referentiemodule

Deze week is bedrijfsmakelaar Luc Beumer eigenaar van Luc Beumer Vastgoed te Nijmegen aan het woord.

Verder lezen

In de reeks ‘Makelaar aan het woord’ laten wij NVM Business makelaars & taxateurs aan het woord over hun ervaringen met de Brainbay applicaties. Deze week staat de Brainbay Business Referentiemodule centraal, wat vinden zij van de tool en hoe zetten zij deze in ter ondersteuning van hun dagelijkse werkzaamheden. Deze week in ‘Makelaar aan het woord’ bedrijfsmakelaar Luc Beumer eigenaar van Luc Beumer Vastgoed te Nijmegen.

Luc Beumer

Luc is al ruim 25 jaar actief als Makelaar, “Het mooiste aan mijn werk is het écht verder helpen van ondernemers. Door goed naar hen te luisteren en de juiste oplossing te vinden voor hun vraagstuk,” aldus Luc. Luc Beumer Vastgoed is actief in de regio Nijmegen en Land van Cuijk en richt zich op bedrijfsonroerendgoed, met name winkels, kantoren, bedrijfsruimten, combinatie bedrijfswoning met bedrijfsruimte of praktijkruimte en beleggingen.

We hebben Luc gevraagd hoe hij voor de lancering van de Brainbay Business Referentiemodule naar geschikte referenties zocht. Luc: “In het verleden heb ik met name de Midas database in combinatie met de Business Stamkaart gebruikt, in sommige gevallen kadastrale recherche als transacties bekend waren. Daarnaast overlegde ik met collega bedrijfsmakelaars om na te gaan of zij referenties hadden.”

Goede referenties

Wat vind jij belangrijk bij het zoeken naar geschikte referenties ten behoeve van jouw dienstverlening? “Het zoeken op locatie en het type gebruik in combinatie met oppervlakte is een belangrijk onderdeel om een goede basis te hebben voor een referentie. Maar het waarderingsproces begint uiteraard op basis van mijn eigen marktkennis en vergelijking met transacties die hebben plaatsgevonden. Dat proces dient aangevuld en onderbouwd te worden met referenties om tot een actuele waarde te komen. Ook om richting opdrachtgever en daarmee samenhangende partijen het verband tussen de waardering en referenties te onderbouwen,” aldus Luc.

Bijdrage aan het werkproces

We hebben Luc ook gevraagd of de Brainbay Business Referentiemodule zijn werkproces heeft veranderd? Luc zegt: “Dit proces is nu met behulp van de Business Referentiemodule snel en eenvoudig uit te voeren op basis van een locatie, al dan niet met een grote cirkel er omheen. In het nieuwe systeem is op basis van zoektermen een veel uitgebreider palet aan referenties te vinden. De onderbouwing biedt een grote bijdrage aan de deskundigheid van de makelaar/taxateur, die daardoor ook meer op specifieke onderdelen van de waardering een juiste onderbouwing kan bieden, dit is echt een voordeel van de applicatie.”

“Eén van de fijnste onderdelen van de Brainbay Business Referentiemodule is het zoeken op kernwoorden, dit biedt een enorm palet aan mogelijkheden om op specifieke onderdelen te zoeken naar referenties, ook bij combinaties van diverse typen ruimten. Een voorbeeld hiervan zijn referenties bestaande uit een combinatie van commerciële ruimte met bedrijfswoningen, die zijn nu veel beter te vinden en te analyseren.”

Brainbay werkt altijd aan het verbeteren van de beschikbare tools. Wij waarderen dan ook altijd de feedback van NVM Makelaars & Taxateurs. Dit helpt bij het verbeteren van onze dienstverlening.

Wij vroegen Luc wat wij aan de applicatie zouden kunnen verbeteren. Luc geeft aan dat een betere kwaliteit van de gegevens en uitbreiding van de onderliggende database de Business Referentiemodule zou kunnen verbeteren, mogelijk door nog andere bronnen toe te voegen. Hierdoor zullen er meer referenties beschikbaar komen. “Algoritmen zouden dan nog specifieker in staat zijn juiste referenties te bieden. Verder zou een koppeling met TMI het verwerken van de referenties een stuk vereenvoudigen en invoerfouten voorkomen,” aldus Luc.

Nieuwsgierig geworden naar de Brainbay Business Referentiemodule, neem dan nu een kijkje en zie of de applicatie een waardevolle aanvulling kan zijn bij uw dagelijkse werkzaamheden.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar info@brainbay.nl of telefonisch contact opnemen op 030-8504500.

Deel dit bericht via
Confidental Infomation