Nieuwe tool voor de aankoopmakelaar

Met de nieuwe brainbay Aankoop-tool bepaald de aankoopmakelaar eenvoudig de juiste aankoopstrategie.

Verder lezen
Aankoop-tool

In opvolging van de reeds zeer gewaardeerde brainbay-tool Inverkoopname hebben wij samen met en voor NVM aankoopmakelaars de nieuwe Aankoop-tool ontwikkeld.  Deze tool helpt de aankoopmakelaar snel, accuraat en met de meest volledige en recentste data de beste aankoopstrategie te bepalen.

Potentiële kopers schakelen steeds vaker een aankoopmakelaar in bij het vinden en kopen van de perfecte woning. Zo werd onlangs bekend dat 25% van de huidige transacties via een aankoopmakelaar verloopt. Juist in deze tijden van een krappe woningmarkt kan het helpen om een deskundige te vragen de juiste aankoopstrategie te bepalen. De aankoopmakelaar loopt vooruit in de markt, heeft een objectieve mening over een woning en weet het hoofd koel te houden tijdens de onderhandelingen.

Alle data in 1 tool

Met de Aankoop-tool van brainbay zijn onder andere een modelwaarde, referentiewoningen, vergelijkbaar aanbod en de belangrijkste woningmarktkenmerken in één tool beschikbaar. Deze informatie kan direct naast de woonwensen van de potentiële koper worden gelegd. Met één zoekopdracht naar te koop staande woningen verschijnt de meest recente stamkaart van een woning. Als ook een inschatting van de waarde en referenties van vergelijkbare woningen. Voor welke prijs gingen deze vergelijkbare woningen weg en zijn deze boven de vraagprijs verkocht?

Aankoop-tool

Extra modules

De Aankoop-tool biedt daarnaast een aantal extra modules. Zoals ‘verbouwing en duurzaamheid’. Je kunt voor het beoogde object één of meerdere verbouwingen en verduurzamingen aanvinken, waarmee een indicatie van de kosten wordt gegenereerd. De aankoopmakelaar kan zo een passend voorstel doen of de aankoop van de betreffende woning haalbaar is, en/of welke strategie gekozen kan worden.

Een andere module is ‘vergelijkbaar aanbod’. Hier tref je woningen die vergelijkbaar zijn met het ingegeven te koop staande object. Je krijgt direct een beeld van welke vergelijkbare woningen er in de markt zoal, in een bepaald gebied, te koop staan. Met dit aanbod kun je een goede vergelijking maken.

Uiteraard hebben wij ook in de Aankoop-tool een exportfunctie aangebracht, daarmee kan de aankoopmakelaar met één druk op de knop een mooi rapport printen of mailen.

Kortom de nieuwe aankooptool is dé ‘one stop shop’ voor NVM aankoopmakelaars om de beste aankoopstrategie voor hun klanten te bepalen. Ben je NVM-lid? Probeer de nieuwe tool dan nu uit.

Wil je meer informatie of heb je vragen over de Aankoop-tool, dan kun je contact opnemen op info@brainbay.nl of per telefoon op 030-8504500.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt en onze producten? Volg ons dan op LinkedIn:


 

Deel dit bericht via
Confidental Infomation