Onderzoekers onderling

Het is een goede traditie dat NVM data met wetenschappelijke instellingen wordt gedeeld ter ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek en het opleiden van toekomstige wetenschappers in het werkveld van de onroerend goed markt.

Verder lezen
Onderzoek

Onderzoek

Aan diverse universiteiten en onderzoeksinstellingen in Nederland stelt brainbay daarvoor elk jaar datasets ter beschikking; waarbij de onderzoeksinstellingen in kwestie ook hun onderzoeksvoorstellen en onderzoeksresultaten delen. Soms zijn er daarbij thema’s die leiden tot heel veel onderzoeksvragen die het thema van allerlei gezichtspunten benaderen.

Het zal niet verbazen dat duurzaamheid en ESG zo’n thema is. Er wordt aan veel onderzoeksinstellingen, maar ook binnen de NVM organisaties – waaronder brainbay – hard gewerkt aan het verdiepen van kennis en het verbeteren van de inzichten. Zodat beleidsmakers, maar ook mensen uit de praktijk – en niet in de laatste plaats de NVM-leden daaronder – hun kennis en inzicht verder kunnen uitbreiden.

Uitwisselingsmiddag

Vaak gebeurt de uitwisseling via het delen van wetenschappelijke artikelen en onderzoeksverslagen, maar soms gebeurt dat ook anders. Vorige week waren Nils Kok, Professor Real Estate Finance, Linde Kattenberg, Alex Hudong Sun en Philibert Weenink (allen PhD kandidaten aan het MCRE “The Maastricht Center for Real Estate’) te gast in het NVM clubhuis voor een uitwisseling met de brainbay data scientists, researchers en een delegatie van de NVM bureau professionals.

Er is veel onderzoek, inzicht en wetenschappelijke kennis uitgewisseld. Zoals de uitwisseling van data-inzichten over energiegebruik en kostenbesparing na het doorvoeren van isolatiemaatregelen. Of het effect van de beleidskeuze om voor de kantoren markt alleen nog toe te staan dat nieuwe transacties worden gedaan als het kantoor minimaal label C heeft. Natuurlijk heeft brainbay ook een tipje van de sluier opgelicht door toe te lichten wat er nodig is om AI-modellen te ontwikkelen (‘spoiler: heel veel data, toegepaste statistiek, tijd en een behoorlijke dosis volharding’.)

De uitwisseling bewijst opnieuw dat er nog veel te leren is over de ontwikkelingen in de onroerend goed markt en dat onderzoek van grote praktische waarde kan zijn. En dat er gelukkig weer een heel nieuwe generatie aan onderzoekers, wetenschappers en beleidsstrategen worden opgeleid die ons kunnen helpen de markt stap voor stap te verbeteren.

Op de hoogte blijven

Brainbay publiceert met regelmaat over nieuwe ontwikkelingen en inzichten in de markt. Blijf ons volgen via onze nieuwsbrieven of op LinkedIn.

Voor vragen neem contact op met brainbay op 030-8504500 of per e-mail via info@brainbay.nl

Deel dit bericht via
Confidental Infomation